Căsuțe pentru păpuși, apoi casa adolescenței, iar mai apoi propriul apartament

Irina Stefanidis este din ianuarie 2020 interior design consultant la Stefanidis Interior Design.

Cum se caracterizează pe profilul de Linkedin. “Abordez cu entuziasm fiecare proiect și sunt pregătită pentru toate provocările. Cred cu tărie că designul este un stil de viață îmbinând frumosul cu utilul.

Specializată în vizualizări arhitecturale foto realiste iți pot spune ce stil ți se potrivește, văd în perspectivă orice gând sau idee pe care mai apoi le transpun în schițe și povești ce devin realitate.

Mă ocup de fiecare proiect în parte, controlez și supervizez execuția lucrărilor și sunt pregătită sa acționez în orice situație neprevăzută. Găsesc cele mai bune oferte și produse, pentru că îmi doresc ca fiecare proiect să conțină atât piese funcționale cât și piese deosebite.

Sunt de părere că designul înseamnă stare de bine. Scopul meu este să aducă un strop de magie și să creez un spațiu care să depășească așteptările.”

Despre copilărie, adolescență, pasiune pentru decoruri interioare

Încă de mică, Irina a fost pasionată de frumos. Pasiunea a pornit încă din copilărie. A început cu frumoasele păpuși Barbie și colecțiile de hăinuțe. Iar după păpuși a trecut la căsuțe.

Tot timpul le cerea părinților să-i cumpere căsuțe și măsuțe pe care le aranja mise-en-place, deoarece veneau cu toate accesoriile necesare. De la joacă a trecut în adolescență la lucruri serioase.

A fost inginer de șantier alături de tatăl său timp de cinci ani. Atât a durat construcția și amenajarea casei familiei. “Atunci am învățat foarte multe, a fost un întreg proces.

Fiind o casă adevărată am reușit sa-mi testez, dar să îmi și exersez creativitatea. A fost o adevărată provocare, iar tata chiar a avut încredere în ceea ce propuneam.” Dar adevăratul test de creativitate l-a susținut când și-a decorat propriul apartament.

Atunci a transformat apartamentul în Acasă. La inaugurare, prietenii au fost entuziasmați de rezultat iar sfaturile lor de a urma o carieră în această direcție s-au concretizat mult mai târziu.

Viața te poartă în direcția greșită uneori. Când simți că jobul nu te reprezintă schimbi macazul.

A făcut Colegiul Național Gheorghe Șincai, a urmat apoi cursurile Facultății de Finanțe-Bănci din cadrul Universității Româno-Americană și și-a luat masterul în dreptul afacerilor.
A lucrat în logistică mai bine de zece ani, dar simțea că nimic din tot ce făcea nu o reprezintă, nu o motiva, simțea că locul ei nu era acolo. Știa, simțea că poate să facă mult mai multe.
Iar totul avea să se schimbe, atunci când în urma unor momente dificile, după ce tatăl a părăsit această lume, a decis că vrea să schimbe totul în viață. Și a făcut-o. “Am urmat mai bine de zece cursuri de design interior, am studiat programare și vizualizare fotorealistă atât din țară cât și  în străinătate.
Am devorat efectiv toată informația pe care am pus mâna fiind cel mai puternic obiectiv pentru împlinirea mea.”

Creativitatea se moștenește în familia Stefanidis

Puterea unui spațiu pozitiv, atrăgător din punct de vedere estetic, este incontestabilă. Preferăm o cameră luminoasă, colorată și perfect împodobită în orice zi, în locul uneia plictisitoare, întunecată și fără viață. De aceea, transformarea unei camere obișnuite într-un spațiu de lucru care ar putea deveni sanctuarul tuturor proceselor creative este cu adevărat o sarcină de întreprins.
Arta de a transforma orice spațiu de la zero în refugiul tău este treaba designerului de interior. De la alegerea paletei de culori potrivite până la asigurarea că desenele prezentate nu sunt doar frumoase, ci și funcționale, designerul se va asigura că veți primi confort împreună cu clasa. Designerii de interior acordă atenție detaliilor și știu cum să combine detalii pentru a crea rezultate frumoase și interesante!
Profesia această necesită educație continuă și o minte pentru cercetare. Iar călătorii sunt cele care au contribuit la creativitatea Irinei. A reușit să combine elemente din toate colțurile lumii în casele clienților și le-a îmbinat într-un cadru armonios.

“Eu sunt foarte organizată, îmi plac spațiile curate, deschise, luminate. Mi-am amenajat apartamentul exact după sufletul și nevoile noastre. „Less is more” Ava, fetița mea este foarte creativă și când am ocazia mă însoțește în showroom-uri unde se descalță și le încearcă canapelele. : ) Dacă mă gândesc mai bine când eram foarte micuță am mers într-o vizită unde am văzut pentru prima dată o cadă pe colț. Am fost atât de fascinată, că am intrat îmbrăcată în cada goală să văd cum este. Așadar are cu cine semăna.”

 

În loc de încheiere. Orice designer are și preferințe personal, chiar dacă misiunea Irinei este de a realiza imagini finale armonioase în fiecare casă. Culorile care o atrag sunt pastelurile. Crede că pe lângă culorile crem, gri, pasteluri  și non-culoarea alb sunt foarte importante texturile, luminile și decorurile care dau senzația de cozy.

 

Sursa Sophia Home Decoration – afla mai multe accesand link-ul Design Interior Romania

Leave a reply